Du treng
Kalv
- 200 g kjøtt per person
- Olje
- Salt og svart peppar
- Urtesmør
Urtesmør
- 100 g smør
- 3-4 ss friske hakka urter. For eksempel dill, persille, koriander
- 1 ss sitronsaft
- Salt og pepper
Slik gjer du
Kalv
- Del kjøttet i 5-6cm store stykker. Eit stykke blir to porsjonar.
- Gni kjøttet med olje, salt og peppar.
- Grill stykka med flatsida ned i 15 minutt på middels grillvarme.
- La kjøttet kvile fem minutt, og grill så på den andre sida i nye 15 minutt.
- La kjøttet kvile i 15-20 minutt før du deler stykka i to og serverer med ein god klatt urtesmør på toppen.
Urtesmør
- Romtemperer smøret.
- Rør smøret mykt og finhakk urtene.
- Bland alt godt saman med sitronsaft og eventuelt litt salt og peppar.
- Lag ei pølse av smøret og rull det inn i aluminiumsfolie og la det stivne i kjøleskapet.