Gå til hovedinnhold Gå til søk

Kalv med urtesmør

Enrecôte av kalv har fin feittmarmorering. Får du ikkje tak i kalv, så kan du bruke ein feit nakkekotelett av svin.

Arne Brimi lager mat på Viavnvang. Foto: Mette Møller *** Local Caption ***

Du treng

  • 200g kjøtt per person
  • Olje
  • Salt og svart peppar
  • Urtesmør

Slik gjer du

  1. Del kjøttet i 5-6cm store stykker. Eit stykke blir to porsjonar.
  2. Gni kjøttet med olje, salt og peppar.
  3. Grill stykka med flatsida ned i 15 minutt på middels grillvarme.
  4. La kjøttet kvile fem minutt, og grill så på den andre sida i nye 15 minutt.
  5. La kjøttet kvile i 15-20 minutt før du deler stykka i to og serverer med ein god klatt urtesmør på toppen.