Du treng
- 6 kyllingbryst
- 1 l vatn
- 1-2 ts salt
- 3 gulrøter
- 2 persillerøter
- 2 lauk
Saus
- 4 ss smør
- 2 ss kveitemjøl
- Kokekrafta
- 2 dl H-mjølk
- Salt
Ekstra grønsaker
- 6 selleristenger
- Bladpersille
Slik gjer du
- Kok opp 1 liter vatn og 1-2 ts salt
- Skjær gulrøter og persillerøter i skiver, og lauk i båtar. Tilset grønnsakene. Når vatnet kokar godt legg du oppi heile kyllingfiletar. Skru ned varmen, og la det trekke i 10-15 minutt og kyllingen er gjennomkokt.
- Hugs å skumme av!
- Sil av krafta. Lag ein kvit saus av smør, kveitemjøl og kraft. Smak om du treng meir salt.
- Skjær den kokte kyllingen i pene bitar. Ha så kyllingbitane og alle grønsakene over i den kvite sausen og tilsett mjølk. La det trekke i 5 minutt.
- Tilsett stongselleri skore i små bitar og la sellerien trekke i 2-3 minutt. Ha så i ertene og la dei bli varme.
- Strø over hakka bladpersille ved servering.