Gå til hovedinnhold Gå til søk

Gratinert jordskokk 

Den enkle gratengen er full av spanande smak. Den kan brukast som tilbehøyr, eller som ein egen rett til lunsj eller kveldsmat.    

Foto: Mette Møller

Du treng

  • 20 jordskokker
  • 4 dl fløyte
  • 2 dl vatn
  • 4 sjalottlauk i skivar
  • Salt og pepar
  • Muskat
  • Vellagra ost – rivi

    Slik gjer du

  1. Vask og børst jordskokkane godt, og skjær dei i tynne skiver. Legg ei eventuelt i litt mjølk med sitron for at dei skal halde seg kvite.
  2. Smør ei eldfast form, og legg jordskokkskivane fint i forma.
  3. Kok opp fløyte vatn, lauk og krydder, og la det koke til det byrja å bli tjukt.
  4. Slå blandinga over jordskokkskivane og ha over rivi ost.
  5. Steik i omn på 225°C i 20-30 minutt, til jordskokken er gylden.