Du treng
- 2 kg blåskjell
- 2 sjalottlauk
- 1 fennikel
- 3 dl kvitvin
- 6-7 stilker timian
- Fløyte
- Graslauk
Slik gjer du
- Skyl og vask blåskjella i kaldt vatn. Kast skjella som ikkje let seg att om du kakkar forsiktig på dei. Kast også dei som er skada.
- Finhakk lauken og kutt fennikel i terningar
- Kok opp vin, timian, sjalottlauk og fennikel i ein romsleg kjel. La det koke nokre minutt til fennikelen er møyr.
- Ha i blåskjella. Legg på lokk og damp nokre minutt, til skjella opnar seg.
- Ta ut skjella, og tilsett like mykje fløyte som det er kraft i kjelen. Kok opp og kok til sausen er passe tjukk.
- Tilset blåskjella og vend dei forsiktig inn i sausen. Strå over rikeleg med finhakka graslauk før servering.