Du treng
- 250 g romtemperet smør
- 250 g sukker
- 250 g mjøl
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 5 egg
Smakstilsetning
- 2 appelsinar
- Ca. 50 g kokesjokolade
Glasur
- Melis
- Appelsinsaft
Slik gjer du
- Visp egg og sukker kvitt.
Tips frå Anna: Bruk gjerne K-stav når du visper for betre resultat. Sørg for at sukkeret er godt oppløyst i smøret, og press smør og sukker ned frå kantane, slik at du får vispa alt godt. - Når smøret er kvitt og luftig, tilset du eitt og eitt egg medan det rører.
- Tilset dei tørre ingrediensane. Ikkje røyr for lenge, det skal berre blandast godt inn.
Tips frå Anna: Tilsett litt og litt av mjølblandinga mellom egga slik at deigen ikkje skil seg. - Riv appelsinskal frå to appelsinar for ekstra god appelsinsmak. Ikkje riv ned til det kvite, da dette er bittert.
- Press ut safta frå den eine appelsinen. Tilsett appelsinskal- og saft i deigen, og bland godt.
- Fordel halvparten av deigen i éi form. Tilsett grovhakka kokesjokolade i resten av deigen. Bland dette godt, og fordel resten av deigen i den andre forma.
- Steik kaka på 150 grader på varmluft eller over og undervarme i ca. 30-45 minutt.
- Medan kaka steikjer kan du laga glasuren. Røyr saman melis og appelsinsaft.
- Smør på eit godt lag med glasur på kaka og kos deg.