Gå til hovedinnhold Gå til søk

Unnis eplekake

Dette er ein god, gammaldags oppskrift som eg har fått av kona mi Unni. Ei saftig og kjempegod eplekake som held seg lenge.

Foto: Mette Møller

Du treng

  • 100 g smør
  • 2 dl sukker
  • 4 dl kveitemjøl
  • 2 ts bakepulver
  • 1,5 dl mjøl
  • 3 stk eple
  • 2 ss sukker (til å strø over)
  • 2 ts kanel
  • 1 egg

Slik gjer du

  1. Rør smør og sukker kvitt og luftig.
  2. Rør så inn egget, deretter mjølka, kveitemjølet og bakepulveret til ein jamn og glatt deig, og hell deigen over i ei smurt form.
  3. Skrell epla. Ta ut kjernehusa og del dei i passe tjukke båtar. Dytt eplebitane godt ned i deigen, og la nokre bitar stikke opp på toppen. Strø over sukker og kanel.
  4. Steik kaka på 200 grader i omslag 45 minutt.