Du treng
- 0,5 l heilmjølk
- 100 g sukker
- 5 heile egg
- ½ vaniljestong
Karamellsaus
- 100g sukker
- 1 dl vatn
Slik gjer du
- Kok forsiktig opp mjølk, sukker og vanilje. Stong og trekk kjelen til side.
- Rør egga lett saman i ein bolle, og slå den varme mjølka opp i egga litt og litt medan du rører. Sil blandinga til slutt.
- Smelt sukkeret til karamell, og ha i litt vatn og kok ut så du får ein ganske tjukk og god karamellsaus. Viss du vil gjera det enklare, kan du godt bruka ein ferdigkjøpt karamellsaus.
- Hell karamellsaus i botnen av ei brødform, og hell mjølke- og eggeblandinga over. Set forma i vassbad; vatnet skal stå om lag 1 cm opp i forma.
- steik i omn (gjerne varmluft) på 100-110 grader i rundt 1 time. Du veit at karamellpuddingen er ferdig når du kan stikka ein kniv i han og bryta puddingen litt til side slik at karamellsausen flyt opp. Viss ikkje sausen flyt opp, må han stå litt til.
- La karamellpuddingen kvila i forma i minst 3 timar før du skjer med ein kniv rundt kanten og snur han.