Gå til hovedinnhold Gå til søk

Fårikål

Fårikål er godt heile året, men eg tykkjer det er aller best om hausten.

Foto: Mette Møller

Du treng

  • 2 lammebogar
  • 1 stort kålhovud
  • ein neve heile pepparkorn
  • 2 ss salt
  • Litt mjøl
  • Vatn

Slik gjer du

  1. Del opp kjøtt og kål i passe store bitar, og legg dette lagvis i ein stor kjele med peparkorn og salt mellom kvart lag. Start med de feitaste kjøtstykka nedst.
  2. Vil du ha ein litt fyldigare saus, kan du ha i litt mjøl mellom kvart lag.
  3. Fyll opp med vatn til det dekker. Kok opp under lokk og la fårikålen koke til kjøtet løyser frå beinet. Sjekk etter Ca. 2 timer.
  4. Fårikålen kan gjerne stå og kvile litt før servering, og den smaker faktisk enda betre dagen etter.

Vi må ikkje gløyme den enkle måten å laga mat på.