Taking too long? Close loading screen.

Lammelår med rotgrønnsaker

Fin forrett!

Til to porsjoner trenger du

  • 2 rypebryst
  • smør til steiking
  • 2 sjalottløk
  • litt god sopp, gjerne kantarell
  • ryllik
  • persille

Slik gjer du

  1. Gni lammelåret inn med salt og peppar, og set det på risten i ei langpanne.
  2. Skjer opp rotgrønnsaker og løk i grove terningar. Hell over rødvin, sherry og vatn.
  3. Steik først på sterk varme, rudt 225 °C i 10-15 minutt, og skru såg ned til 180 °C og steik vidare.
  4. Øs med jamne mellomrom litt av sjyen over lammelåret, dette gjev ein ekstra god smak.
  5. Hugs å bruka steiketermometer, og plassar det slik at dei ikkje treffer beinet. Ta lammelåret ut ved 62-63 °C. Temperaturen vil stiga lite medan kjøtet kviler.
  6. Hell sjyen over i ein kjele, og la han koka litt inn. Røyr i litt kaldt smør, og du har ein fin  sjysaus.

 

«Oss må lære oss at smak ikkje kan lagast av mange ingrediensar. Ein matrett er ikkje perfekt før det ikkje fins fleire ting å tå burt.»