Taking too long? Close loading screen.

Sprø kyllingpanne

Du treng

  • 1 heil kylling (ca. 2 kg)
  • salt og peppar
  • 5-6 nypoteter, i båtar
  • olivenolje
  • frisk timian

Ein enkel måte å laga god kylling på, og ikkje vêr redd for å bruka mye peppar! Serverast med ein frisk, sprø salat.

 

 

Slik gjer du

  1. Del opp kyllingen i passe store porsjonssykker, og gni stykka inn med mykje salt og peppar, såg ta litt til! Legg kyllingen i ei steikepanne saman med potetbåtene, og hell over rikelig med olivenolje.
  2. Sett panna i ovnen på 180 °C og la han stå i minst 40 minutt til kyllingen er pent lysebrun. Ikkje snu på kyllingstykka undervegs.
  3. Ta ut steikepanna, dryss godt med frisk timian over kyllingen og middagen er ferdig.